Over ons

Algemeen

Meclinas is een Research Unit gespecialiseerd in Klinische studies voor ambulante geneesmiddelen, psychiatrische geneeskunde, vaccinaties, voeding, cosmetica en medical devices.

Het centrum werd officieel opgericht op 27 JUN 2023 door Ine Vercammen en Dr. Andreas Frans. Beide jeugdvrienden met een gedeelde passie : de gezondheid van morgen!

Binnen onze activiteit is respect primordiaal, zowel voor de verwachtingen van de opdrachtgevers van de studies, als voor het welzijn van de deelnemers en de voldoening van ons personeel.

Dit vertalen wij naar kwaliteit en transparantie in al onze bedrijfsaspecten en een positief uitstralende werksfeer.

Founder & CEO
Ine Vercammen

Ine Vercammen, KULeuven alumni, is reeds haar gehele carrière gepassioneerd door klinisch onderzoek.

Doorheen haar carrière doorliep zij elke functie beschikbaar van studiecoördinator tot clinical research associate, clinical lead en Study Operations Manager.

Ondertussen actief als freelancer zag zij de noden van de Belgische en Europese markt en besloot er zelf een oplossing voor te ontwikkelen.

Zij is de oprichter en CEO van Meclinas en de drijvende kracht van het team.

Founder & CEO
Ine Vercammen

Co-founder
Dr. Andreas Frans

Dr. Andreas Frans heeft een passie voor vernieuwing en zet zich liefst in voor vooruitstrevende projecten.

Als student reeds geëngageerd voor nationale en internationale vertegenwoordiging en doorheen zijn opleiding steeds bezig met het volgende project; Andreas gelooft in het belang van preventieve geneeskunde en de geestelijke gezondheidszorg.

Als mede-oprichter van ons centrum brengt hij, naast zijn klinische kennis, ook zijn ervaring met start-ups en het werven van vrijwilligers mee. Hij is verantwoordelijk voor het medisch beleid van Meclinas.

Co-founder
Dr. Andreas Frans
Principal Investigator
Dr. Claudia Cornelis

Principal Investigator Dr. Claudia Cornelis

Dr. Claudia Cornelis deed doorheen haar doctoraat reeds veel ervaring op met klinische studies en heeft een hart voor kwalitatief onderzoek waarbij de patiënt steeds centraal staat. 

Momenteel is zij actief als psychiater in het psychiatrisch centrum Multiversum en sinds kort verzekert zij als Principal Investigator mee de onafhankelijke en professionele dienstverlening van ons centrum.

Zij is eindverantwoordelijke van de klinische studies van Meclinas.